Thailand sevärdheter

När du åker till Thailand måste du besöka Bangkok, huvudstaden. Där finns det sevärdheter som till exempel Buddhistiska tempel och palats. Även maten är fantastisk i Bangkok. Gå bortom Khao San Road och hitta en charmigare del av Thailand. Du kan kryssa ner för kanalerna och se flera tempel på bekvämt avstånd eller också kan du ta dig upp för Tai-Chi och stränderna vid sjön i Lumphini Park. Man upplever Bangkok bäst från en båt eller en färja på Chao Phraya-floden som delar staden i två delar. En tur på floden ger även en bra bild över hur vardagen för thailändare ser ut. Du kommer att passera marknader, arbetsplatser, skolor, varuhus och tempel. Du kan hoppa på en pendel-båt och få ett första intryck av staden Bangkok. Thailands mest kända museum, som även kallas Gyllene Buddhans tempel som utgör själva sinnebilden av den thailändska nationen, är det gamla kungliga palats- och tempelområdet Wat Phra Kaew i Bangkoks gamla stadsdelar. Området innehåller över 100 byggnader i kunglig thailändsk stil. Vandra gärna omkring här några timmar och ta bilder över den vackra arkitekturen och på de orangeklädda munkarna som syns här inne. Ett besök i Bangkok är inte komplett utan att ha sett Wat Phra Kaew.

Full moon party

Du kanske vill åka till Koh Phangan och fullmånefest. Ett party som har blivit känt i hela världen och den håll på ön Koh Phagnan en gång i månaden. Tiotusentals kommer till festen som hölls på en av öns södra stränder. Man dansar på stranden och har kul fram till de tidiga småtimmarna.

Full moon Party Thailand

Bästa stränderna i Thailand

Railey Beach är en av de fina stränderna i Thailand och hör till sevärdheter man gärna måste se. Railey eller Rai Leh som det också kallas, är en smal halvö mellan staden Krabi och Ao Nang. Man kan komma dit bara med båten. Rai Leh är ursprungligen känd som en plats för de som vill klättra på klippor dit klättrare över hela världen brukar komma.

Några av Thailands finaste stränder finns på de många öarna i Andaman-havet, som sträcker sig som ett pärlband från gränsen mot Malaysia till gränsen mot Burma. Koh Phi Phi, Koh Lanta och Phuket tillhör världens mest kända paradisöar. Men här finns också mindre öar som Koh Phayam. Massor med färjor, taxi-båtar och långsvansbåtar går på olika rutter mellan öarna. Du kan alltså lätt åka till öarna se dessa sevärdheter.

stränder thailand

Mer sevärdheter i Thailand

Vill du se den legendariska bron över floden Kwai. Den klassiska storfilmen är från 1957. Platsen är historiskt viktig sedan andra världskriget. Bron ligger i Kanchanaburi-provinsen strax väster om Bangkok. Originalbron bombades av de allierade under kriget men en kopia av bron har byggts. Du kan promenera över bron och känna historiens vingslag. Bron hör till sevärdheter som du absolut måste besöka, speciellt om du är intresserad av historia.

Kwai bron Thailand

Norra Thailand är mycket bergigt med det går småvägar i och kring de väldiga bergsmassiven. Vägarna snirklar sig fram mellan toppar och talar och är verkligen en upplevelse. Du kan åka med lokalbussarna, du kan ta taxi eller hyra en bil och åka runt och utforska den vackra omgivningen. Det finns små hotell och enkla restauranger längs vägen. Chiang Mai -loopen är den populäraste rundan där du kommer till småstäderna Mae Sot, Mae Hong och Pai. Till slut återvänder man till Chiang Mai.

Allt detta kan du se om du åker till Thailand och det finns en hel massa andra sevärdheter att välja på

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *